Életszínvonal

MSZP: egyre drágább a mindennapi élet, az embereknek nincs pénze

A párt szerint az emberek inflációs érzékelése és az inflációs várakozás jóval magasabb, mint amit a KSH mér.

2023.12.08 15:06MTI

Egyre drágább a mindennapi élet, a reáljövedelmek hónapról hónapra csökkennek, az embereknek nincs pénzük - kommentálta az MSZP alelnöke a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatait pénteken.

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón elmondta, a KSH legfrissebb inflációs adatai szerint 7,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az előző év azonos időszakához képest.

Ez a hétköznapi ember nyelvén azt jelenti: változatlanul nőnek az árak, csak a növekedés mértéke csökkent valamelyest - mondta.

Szerinte az emberek inflációs érzékelése és az inflációs várakozás jóval magasabb, mint amit a KSH mér; az átlagember úgy érzékeli, hogy a mindennapi élet egyre drágább, a reáljövedelem pedig hónapról hónapra csökken. Megjegyezte, idén volt olyan hónap, amikor a fizetések 20 százalékot veszítettek az értékükből.

A kiskereskedelmi forgalom héten ismertetett adatairól azt mondta, hónapról hónapra csökken ez az adat, mert az embereknek nincs pénze.

Emlékeztetett arra, hogy az élelmiszerboltokban kettő, a nem élelmiszerboltokban pedig több mint öt százalékkal csökkent a forgalom, míg az üzemanyagfogyasztás 21 százalékkal mérséklődött.

Korózs Lajos kitért arra is, hogy a karácsonyhoz közeledve a szocialista párt adománygyűjtő akciót hirdetett, a helyi MSZP-irodákban játékokat, ruhaneműt, főleg téli meleg holmikat várnak a rászorulók számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.