Diplomácia

Szijjártó Péter telefonon egyeztetett Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével

Megerősítették arra vonatkozó szándékukat, hogy folytassák az egyeztetéseket a kárpátaljai magyar közösség jogainak helyreállítása érdekében.

2024.03.14 16:17MTI

Telefonon egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, és megerősítették arra vonatkozó szándékukat, hogy folytassák az egyeztetéseket a kárpátaljai magyar közösség jogainak helyreállítása érdekében.

Szijjártó Péter közösségi oldalán azt írta: mivel a lengyel-ukrán határon kialakult feszültségek miatt egyre nő a forgalom a magyar-ukrán határon, jó hír, hogy sikerült megállapodniuk Nagyhódos és Nagypalád között egy új határátkelőhely megnyitásáról, valamint lehetővé teszik a kamionforgalmat a beregsurányi átkelőn.

Az erről szóló egyezmény szövegét véglegesítették, így hamarosan aláírják azt - közölte a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.