Elhagyta a fiatal a pénztárcáját: nagyon rosszul járt, amikor megtalálták

Nem örülhetett a fiatal férfi, amikor visszakapta a tárcát.

GettyImages-517971840
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 18 éves salgótarjáni fiatal ellen, aki elvesztette a pénztárcáját, amit a becsületes megtaláló a benne lévő kábítószerrel együtt leadott a rendőrségen, olvasható a Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében az Ügyészség.hu-n.

Megtalálták a fiatal pénztárcáját

A vádirat szerint az akkor még fiatalkorú vádlott 2021 nyarán veszítette el a pénztárcáját egy játszótéren. A tárcát másnap egy kutyasétáltató találta meg, aki le is adta azt a rendőrségen. A pénztárca átnézése során a rendőrök megtalálták a vádlott személyes iratait, de a pénztárcában volt két csomag kannabiszt tartalmazó növényi őrlemény is.

A rendőrök a tárcában talált iratok alapján megállapították a tulajdonos kilétét, kihallgatták, majd vizeletmintát vettek tőle, amelyből kiderült, hogy nemcsak tárolta a drogot, hanem fogyasztott is belőle.

GettyImages-1172129174
Fotó: Norman Posselt / Getty Images Hungary

Mivel a kábítószer csekély mennyiségű volt, az ügyészség felfüggesztette az eljárást annak érdekében, hogy a férfi részt vehessen egy kábítószer-használatról szóló kezelésen, melyet önként vállalt.

Ám a fiatal a korábbi vállalása ellenére nem vett részt a foglalkozásokon, így az ügyészség elrendelte az eljárás folytatását, és vádat emeltek ellene kábítószer-birtoklás vétsége miatt. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Létezik egy drog, ami Európában nem annyira ismert, mint a marihuána, mégis több százmillióan használják a világ egy másik szegletében. A bételpálmáról ide kattintva részletesen is olvashatsz. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

Sokan csinálják a mobiljukkal, pedig tönkreteheti a készüléket: a gyártó hívta fel rá a figyelmet

Régóta elterjedt ez a dolog a mobiltelefonokkal kapcsolatban, pedig nagyon rosszat tesz a készülékekkel.

Elolvasom

A képek illusztrációk, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük