Ön mennyi cigit visz, ha külföldre utazik? Vigyázzon, mert van az mennyiség, ami felett a vámos se hunyhat szemet, mint ennél az embernél – fotók

2024. feb 20. 11:04
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Közel ezer doboz cigarettát találtak egy georgiai utas poggyászában /fotó: NAV

Közel ezer doboz cigarettát találtak egy georgiai utas poggyászában /fotó: NAV

Bőröndje minden zegét-zugát cigarettával tömte ki az a georgiai utas, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei már nem engedtek tovább.

Az egyenruhások egy utasokkal teli bolgár buszt kísértek ki az M7-es autópálya Sormás pihenőhelyére rutinellenőrzésre. A jármű átvizsgálása után az utasok poggyászait is szemügyre vették. Az utolsó utas bőröndje a felnyitáskor azonnal fennakadt a pénzügyőri mustrán, az ugyanis ruhák helyett közel 1000 doboz cigarettával volt kitömve. A bőrönd tulajdonosa talán azt remélte, hogy ha a többi utas csomagjai alá rejti különös úti holmiját, elkerülheti a vizsgálatot. Lebukása után a török zárjegyes füstölnivalókról csak annyit árult el, hogy azokat Párizsba akarta vinni.

A georgiai utas több mint kétmillió forint értékű dohányterméket vitt a bőröndjében /fotó: NAV

A georgiai utas több mint kétmillió forint értékű dohányterméket vitt a bőröndjében /fotó: NAV

A pénzügyőrök a 956 doboz, több mint kétmillió forint értékű dohányterméket lefoglalták. A 38 éves férfinek jövedéki törvénysértés és több mint 3 millió forint bírságfizetési kötelezettség mellett költségvetési csalás bűncselekményért is felelnie kell – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

Az utasnak nem iskerült kijátszania a NAV-ot /fotó: NAV

Az utasnak nem iskerült kijátszania a NAV-ot /fotó: NAV

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

NAV

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

NAV vám cigaretta utazás