szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vitára hívta az LMP társelnökét a Párbeszéd frissen kinevezett társelnöke, Barabás Richárd, aki egyúttal választás elé is állította Ungár Pétert.

Nyílt levélben fordult Barabás Richárd, a Párbeszéd társelnöke ellenzéki politikustársához, az LMP-s Ungár Péterhez és vitára invitálta. Barabás az önkormányzati választásra és Karácsony Gergely főpolgármesterre utalva azt írta, hogy “mindent lehet persze jobban csinálni", de azt kérdezte Ungártól:

hogyan fordulhat meg egyáltalán a fejedben, hogy a környezetszennyező fideszes bűnbanda volt államtitkárát indítsd Budapesten?

Ezzel Barabás arra utalt, hogy bár hivatalos döntés még nem született, az LMP-s Ungár hónapok óta győzködi Vitézy Dávid volt államtitkárt, a BKK egykori vezérigazgatóját, hogy legyen az LMP főpolgármester-jelöltje. Vitézy egyelőre nem döntött, de a hvg360-on már elemeztük korábban a helyzetet:

Nem a Fidesz főpolgármester-jelöltje miatt lesz érdekes a júniusi választás Budapesten, főleg, ha visszalép

Karácsony Gergely magabiztosan ítéli meg esélyeit a júniusi főpolgármester-választáson, de van oka aggódni is, mert a Fidesz-kétharmad által nemrég átírt szabályok veszélyeztetik közgyűlési támogatottságát, és kulcsszereplővé léptethetik elő a Kutyapártot és a Mi Hazánkat. Mi a Fidesz tizenegy főpolgármester-jelöltségre esélyes emberéről tudunk, de Orbán Viktor még titkolja, kit küld egy vesztesnek tűnő csatába.

Barabás azzal folytatta Ungárnak címezve szavait: “A legutóbbi ötletedről már nem is beszélve: az általad ajánlott köztársaságielnök-jelölt hajmeresztő állításait hallva imitt-amott még Rogán Tóni is elismerően nyalja meg a szája szélét.” Ezzel arra utalt, hogy az LMP közös államfőjelöltnek ajánlotta Hack Pétert, aki állítja: nem Orbán és nem Gyurcsány embere.

Barabás felvetette Ungárnak: “Itt az ideje, hogy eldöntsd, melyik oldalon állsz. A rendszer elmúlt hetekben csak még nyilvánvalóbbá váló romlottsága – mely a köztársasági elnök és más prominens fideszes politikusok lemondáshullámában, majd a civilek által szervezett óriástüntetésben csúcsosodott ki – nem hagy teret a rendszerbe simuló középutasságnak”.