Barátnője pénzét vette el egy nő, miután együtt dolgoztak külföldön

Vágólapra másolva!
Sikkasztás miatt kell felelnie annak a 36 éves soltvadkerti nőnek, aki miután együtt dolgozott barátnőjével Franciaországban, felvette, és elköltötte az ő munkabérét is, majd hetekig azt hazudta, hogy még nem érkezett meg a fizetésük.
Vágólapra másolva!

A nő 2023. augusztus 31-én javasolta ismerősének, hogy menjen vele Franciaországba szőlőt szüretelni, mert ezzel pénzt kereshet. Mivel évtizedek óta barátok voltak, a barátnő elfogadta az ajánlatot és néhány nap múlva elindultak. Miután megérkeztek, szerződést kötöttek a munkáltatóval, melyben az állt, hogy 9 napi munkájukért 522,5 eurót kapnak fejeként. Megállapodtak, hogy a munkabért utalással rendezik majd a megbízók, miután hazaértek.

A barátnőnek azonban probléma volt a számlájával, ezért a nőfelajánlotta, hogy felveszi ő mindkettejük fizetését a saját számlájáról, és a barátnőjének készpénzben odaadja az őt illető összeget. Ám miután hazatértek, a barátnő heteken át hiába várta fizetését. A nő azt hazudta neki, hogy munkáltatójuk még nem utalta a pénzt.

A barátnő idővel rájött, hogy a neki járó összeget már el is költötte a nő, Németországba utazott belőle, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

Forrás: Pollice.hu

A 36 éves nőt a kiskőrösi rendőrök sikkasztás miatt hallgatták ki. A nő beismerő vallomást tett, a kárt megtérítette és azt nyilatkozta, hogy nagyon megbánta tettét. A rendőrök befejezték a vizsgálatokat, és az iratokat a napokban közvetítői eljárásra utalási javaslattal küldték az ügyészségnek.

Nem ő volt azonban az egyedüli, akinek a pénz többet ért, mint a barátság. Egy debreceni férfi például összesen egymillió forinttal verte át egy barátját úgy, hogy többször is kölcsön kért tőle, de soha nem adta meg, egy másik debreceni férfi saját barátnőjétől csalt ki így százezreket, egy budapesti nő pedig ugyanezzel a módszerrel összesen több, 20 millió forintot csalt össze ismerőseitől pár év alatt. Egy nógrádi férfi pedig nemcsak hogy folyamatosan halmozta tartozásait, de egy üzleti ügyben is átverte barátját.

Forrás: Police.hu