Több visszajárót követelt a futártól két férfi, mint ami járt volna nekik

Pénz forint magyar
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Zsarolás miatt kell felelnie annak a két lajosmizsei férfinak, akik a jogos visszajárónál több pénzt követeltek a pizzafutártól, miközben egyikük az autójának kulcsát is elvette és közölte vele, hogy csak pénzért cserébe adja vissza. Ezután a futár figyelmetlenségét kihasználva egyikük ellopta az ülésen hagyott pénztárcáját.
Vágólapra másolva!

A fiatalabb férfi augusztus 28-án délután, pizzát rendelt, amit a futár házhoz vitt. A kocsiban ülő futárnak a lehúzott ablakon keresztül 3000 forintot adott oda.

Amikor a futár elkezdte kiszámolni a visszajárót a férfi felszólította, hogy 5000 forintból adjon vissza, mert annyit adott.

A futár ezt visszautasította, ezért a férfi odahívta idősebb ismerősét, aki vele egyetértve szintén követelte, hogy 5000-ből adjon vissza. Miután nem jártak sikerrel, a pizzát rendelő férfi az autó ablakán keresztül benyúlt és megragadta a futár kezében lévő pénztárcát, azonban nem sikerült elvennie tőle.

A férfi ekkor a műszerfalon lévő mobiltelefont fogta meg, ám ezt sem tudta elvenni, a futár a szabad kezével megakadályozta. A kocsi mellett álló férfi ekkor kihasználva, hogy a futár mindkét keze foglalt, és

kivette a gyújtáskapcsolóból az indítókulcsot és közölte, hogy akkor adja vissza, ha fizet neki 10 000 forintot.

A futár ekkor már megijedt, és visszaadta a kezében lévő 3000 forintot a pizzát rendelő férfinak. A férfi a kocsit megkerülve a jobb első ajtóhoz ment és miközben a futár az idősebb férfival beszélt, a nyitott ablakon átnyúlva

elvette az anyósülésre tett pénztárcáját, benne 100 000 forinttal.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A kecskeméti rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a két férfit. A nyomozás során a fiatalabb férfiról kiderült, hogy egy ismerőse autójának indítókulcsát is ellopta, majd két napig használta a kocsit, anélkül, hogy ismerőse tudott volna róla. Amikor kiderült, hogy tulajdonos feljelentést tett a kocsi eltűnése miatt, a férfi visszavitte az autót a házához.

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfiakat zsarolás, a fiatalabbat emellett lopás és jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat, ezért börtönbüntetés kiszabását javasolta velük szemben. Mivel mindketten korábbi felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt voltak, annak letöltését is elrendelik velük szemben.

A letartóztatásban lévő fiatalabb férfi és szabadlábon védekező társa ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Néhány évvel ezelőtt egy budapesti férfi lopta el egy pizzafutár autóját, benne a pénzével és értékeivel, egy egri férfi pedig segítségre hivatkozva lopta el egy pizzaszállító autóját, mindezt úgy, hogy közben a futár benne ült a kocsiban. Egy esztergomi férfi pedig álnéven ételt rendelt, majd ellopta a futár autóját. Egy budapesti férfi pedig telefont lopott egy utastársától, majd elhajtott egy futár autójával, kihasználva, hogy őrizetlenül felejtették a kocsit., közben a benne talált értékeket is zsebre rakta.

Forrás: Ügyészség