Nem fizette ki a több mint 1 millió forintos szerviz árát egy gyáli férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy gyáli férfi motort cseréltetett az autójában műszaki vizsgát is csináltatott az egyik tiszakécskei céggel. Miután a szervizben elkészült az autó, a férfi elvitte egy próbakörre, de nem ment vissza, pedig nem fizette ki a több mint 1 millió forintos számlát.
Vágólapra másolva!

A gyáli cégvezető férfi márciusban látta meg az interneten a tiszakécskei cég hirdetését egy autó motorjáról. Felvette velük a kapcsolatot, elmondta, hogy az autójában motort kellene cserélni, és a típus megegyezik a hirdetettel.

Egyúttal teljes szervizelést is kért, amiben benne volt többek között a vezérműlánc, olajszivattyú és 4 darab injektor cseréje. Ezen felül az autó műszaki vizsgáztatását is kérte, pedig a pénzt már ekkor sem állt szándékában kifizetni.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A cég elvállalta a munkát, júniusban átvették a kocsit a férfitól. Műszaki lapot állítottak i, erre felírták a hibákat, a szükséges alkatrészeket és munkaórákat, és az 1,6 millió forint végösszeget.

Egy hét múlva elkészült az autó, a szerviz jelezte ezt a férfinak, aki el is ment a kocsiért. Még mielőtt fizetett volna, ki akarta próbálni az autót.

Elvitte egy próbakörre, de nem ment vissza a szervizbe, nem fizette ki a számlát, pedig az autó iratait otthagyta.

Az ügyészség csalás miatt emelt vádat a férfi ellen, azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint fizettesse ki vele az okozott kárt.

Az Origo megírta, hogy korábban budapesti csaló hamis álláshirdetésekkel szerzett pénzt, egy másik csaló az interneten szerzett meg milliókat. Egy páros rendőrnek adta ki magát, így szereztek pénzt, mások autósokat vertek át.