Megölt magyar sportolók - volt, akit egy előre kiásott gödör mellett vártak

Simon Tibor
Simon Tibor kettes mezszámát visszavonultatta a Fradi
Vágólapra másolva!
A kegyetlen emberek a sportolókat sem kímélik, Magyarországon is több élsportolót is gyilkosság áldozata lett. Simon Tibor, a Ferencváros legendás játékosa, is a megölt magyar élsportolók között van, az utcán verték halálra egy diszkó előtt viperával. A legtöbb sportolót azonban a világháborúban gyilkolták meg. A magyar kajak-kenu sport első világbajnoki érmesét SS-katonák lőtték le Budapesten, mert lejártak a dokumentumai.
Vágólapra másolva!

Máig fáj: Simon Tibor halála

A Ferencváros legendás focistája, Simon Tibor 2002. április 21-én Budapesten, a Kispest ellen játszott bajnoki meccset a Sopron színeiben. A meccs után nem utazott vissza a csapattal Sopronba, hanem elment vacsorázni a saját éttermébe, később pedig egy születésnapi bulira volt hivatalos a Mammut plázánál lévő Caffe Allure bárba.

Simon Tibor és a társaság többi tagja nagy bulit csaptak, az asztalon táncoltak és pezsgőztek. Az egyik üveg pezsgő kifutott, amikor kinyitották és ráfröccsent más vendégekre is.

Emiatt vitatkozni kezdtek egy másik társasággal.

Simon Tibor, a megölt magyar sportolók egyike Fotó: MTI

A vitához csatlakoztak a bár biztonsági őrei is, majd többen összeverekedtek. A verekedés közben Simon az utcára menekült, de ott is egymásnak estek az emberek.

Simon a földre került, és ekkor többször, valószínűleg egy viperával megütötték a fején.

Ezek után a biztonsági őrök otthagyták, az egyik barátja hívta ki a mentőket. Amíg vártak, Simon az úton feküdt, ahol még az autó is elütötte. Amikor a mentők odaértek, még tudott velük beszélni, később viszont elájult.

A Szent János Kórházba vitték súlyos koponya és agysérüléssel, azonnal meg kellett műteni, amit a következő két napban még három operáció követett.

Eleinte úgy tűnt, hogy sikeresek voltak a műtétek, de két nappal később belehalt a sérüléseibe.

Simon Tibor kettes mezszámát visszavonultatta a Fradi Forrás: Tempofradi

A bíróság négy férfit ítélt el Simon Tibor halála miatt. Első fokon a bíróság az egyik férfit 12, kettő másikat 10-10, a negyedik társukat pedig 8 év börtönbüntetésre ítélte gyilkosság miatt. A Fővárosi Ítélőtábla azonban megalapozatlanság miatt új elsőfokú eljárást rendelt el.

Ennek a végén már jóval alacsonyabb büntetést kaptak, mert a vád nem gyilkosság volt.

G. János ellen halált okozó testi sértés, három társa ellen pedig garázdaság miatt emeltek vádat. Végül G. János 4 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, O. Roland 1 év 6 hónapos, H. János és H. Attila pedig 1 év 4 hónapos börtönbüntetést.

A cikk folytatódik, lapozzon!