Orbán Viktor: Soros emberei mesterkednek azon, hogy a Magyarországnak járó pénzt Ukrajnába juttassák

ORBÁN Viktor, miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatója, 2023. 12. 21., kormányinfó
Budapest, 2023. december 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
A mi elképzelésünk, hogy elfoglaljuk az EU-t, mert az európai népek együttműködése, a közös piac kialakítása mind jó gondolatok. Nincs szükségünk egy szuperállamra, amely megbünteti és zsarolja a tagállamokat. Nem az eszközt kell kidobni, hanem az egész rendszert átalakítani - mondta Orbán Viktor a Hír TV-ben. A brüsszeli elit mind a migráció, mind a családpolitika, mind a nemzetállamokat tekintve teljesen mást képvisel, mint mi - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. Át kell venni Brüsszel politikai irányítását a következő választásokon - mondta a miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kormányfő a HírTV-ben újra együttérzését fejezte ki a prágai mészárlás áldozatai rokonainak.

- mondta.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad Bayer Zsolt műsorvezetőnek a Hír TV stúdiójában 2023. december 21-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor Ukrajna uniós csatlakozásáról azt mondta, hogy a magyar cél az volt, hogy meggyőzze a kormányfőket, hogy sem Ukrajna, sem az unió nincs felkészülve a tagságra.

Csak akkor van értelme tagjelöltségről beszélni, ha a tagságra vágyó ország és az unió között nincs áthidalhatatlan különbség - tette hozzá.

Orbán Viktor: Nem sikerült meggyőzni a 26 uniós kormányfőt Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök rámutatott arra, hogy nem sikerült meggyőzni a 26 uniós kormányfőt. Így csak egyetlen lehetőség maradt, hogy ők maguk döntsék el ezt, és mi kimaradjunk a döntésből. Mi nem védhetünk meg 26 miniszterelnököt a saját döntésétől - tette hozzá. Az osztrákok álláspontja az volt, hogy számos helyen meg lehet állítani az ukrán csatlakozási folyamatot, ezért a gesztus megadását tartották fontosnak - mutatott rá a kormányfő.

Szólt arról is, hogy a migráció esetében is 26 tagországgal szemben állt szemben Magyarország, és mostanra kiderült, hogy igazunk lett.

Orbán Viktor kifejtette, az nem világos, miért kell 50 milliárd euróról négy évre előre dönteni Ukrajna esetében. Ráadásul hitelből szeretnék ezt finanszírozni - tette hozzá.

A kormányfő szólt arról is, hogy a korábban közösen felvett hitelből még egyetlen fillért sem kapott Magyarország, tehát a magyar parlamenti képviselőket nem lehet meggyőzni arról, hogy még egy közös hitelfelvételbe menjen bele az ország.

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy

- tette hozzá.

Soros György emberei mindent elkövetnek, hogy ne kapjuk meg a nekünk járó uniós forrásokat Forrás: Mandiner

A gyengeség, az elvesztett akcióképesség időtartama a mögöttünk hagyott időszak az EU történetében. Orbán Viktor szerint az EU egy olyan megosztott intézmény, amely nem képes integrálni azon szomszédait, amelyek Magyarország és Görögország között fekszenek.

Nem az eszközt kell kidobni, hanem az egész rendszert átalakítani - mondta a kormányfő. A brüsszeli elit mind a migráció, mind a családpolitika, mind a nemzetállamokat tekintve teljesen mást képvisel, mint Magyarország - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. Át kell venni Brüsszel politikai irányítását a következő választásokon - mondta a miniszterelnök.

A kormányfő arról is beszélt, hogy nem szabad feladni azt a lehetőséget, hogy Magyarország a Nyugat és a Kelet találkozási pontja legyen, mert ez már így volt Szent István idején is.