Ezek a legjobb karácsonyi ajándékötletek nőknek, ha az utolsó pillanatra maradt a vásárlás

Karácsonyi vásár tél fiatal nő csillagszóró
Vágólapra másolva!
A nők mindig megérzik, hogy mennyi energiát szántunk ajándékuk kiválasztására, így bármit is veszünk, törekedjünk rá, hogy szívünk hölgye azonnal lássa, mennyi időt töltöttünk azzal, hogy igazán boldoggá tegyük. Aki azt gondolja, felesége, barátnője, vagy éppen az édesanyja a karácsony előtti rohanás, takarítás, bevásárlás és főzés kombinációja után egy új mosogatószettre, vagy egy új vasalódeszkára vágyik, az téved! Mutatjuk, merre érdemes elindulni az ötleteléssel.
Vágólapra másolva!

Ha szívünk választottjának, családtagunknak, vagy életünk más területén fontos nőknek keresünk ajándékot, jó kiindulógondolat lehet, hogy az év végéhez közeledve mindannyian megérdemlünk egy kis extra pihenést, vagy kikapcsolódást, ami egy kicsit kiszakít a dolgos hétköznapokból, és lehetővé teszi az önfeledt ellazulást és relaxálást.

Az első ajándékkategóriánk éppen ezért például egy finom illatgyertyával indul, ami kellemes hangulatot teremt a lakásban, de ne feledkezzünk meg a fürdőbombák és fürdősók kínálta élvezetekről sem, hiszen ezek egyenként felérnek akár egy wellness-kezeléssel is, hiszen mind a testet, mind a lelket felfrissítik.

Szintén az otthoni kényelmet szolgálhatja egy puha pizsama is, amely, ha körültekintően választottuk ki, az otthon töltött napokat is különleges élménnyé teszi.

Egy finom illatgyertya kellemes hangulatot teremt a lakásban. Forrás: Pepco

Ha a meglepni kívánt hölgy éppen idén kezdett bele komolyabban a sportolásba, akkor jó ötlet lehet meglepni meg őt néhány speciális ajándékkal, ami bátorítja és ösztönzi őt, vagy segít neki megtalálni a motivációt. Ilyen ajándék lehet például egy aktivitásmérő karóra, amelynek segítségével nyomon tudja követni teljesítményét, de jó választás lehet esetenként egy jógamatrac, pár színes súlyzó, esetleg egy ugrálókötél is. Vásárlás előtt mindig vegyük figyelembe, hogy milyen sportot kedvel, ne erőltessünk rá olyat, amit kevésbé szeret, hiszen ne feledjük: a célunk, hogy örömet okozzunk neki.

A karácsony jó alkalom lehet továbbá arra is, hogy meglepjük őt egy olyan praktikus tárggyal, amire már régóta vágyott, de eddig nem engedhette meg magának, például egy új futócipővel, okosórával, vagy biciklifelszereléssel.

Divatcikkek és kifejezetten ruhadarabok ajándékozása mindig rizikós vállalkozás, hiszen sajnos nagyon könnyű mellényúlni, hacsak nem vagyunk egészen biztosak abban, hogy tökéletesen ismerjük a hölgy stílusát és méretét, éppen ezért érdemes inkább egy-egy stílusos kiegészítővel meglepnünk őt.

A hölgyek mindig megérzik, hogy mennyi energiát szántunk ajándékuk kiválasztására. Forrás: Irina Polonina/shutterstock.com

Egy színben az ő világát idéző kézitáska például olyan univerzális darab, ami minden nőnek örömet okozhatunk, hiszen sokoldalúan és hosszú ideig használható. Egy elegáns kendő, vagy egy puha sál szintén telitalálat lehet, hiszen ezek a legtöbb ruhatárba beleillenek.

Az egyik legnépszerűbb ajándék minden nő számára egy hozzá illő ékszer – ezt érdemes fejben tartani, de érdemes néhány apróságra azért odafigyelni.

Ékszert kizárólag közeli családtagnak, illetve a párunknak szokás venni, kollégák és barátok esetében kerülendő ajándék, illetve érdemes előre tájékozódni hölgyünk esetleges fémallergiájáról is – nagyon kellemetlen tud lenni, ha ezt figyelmen kívül hagyjuk. A feltűnő, hivalkodó ékszereket valójában egy igen szűk réteg kedveli igazán, úgyhogy, ha biztosra akarunk menni, akkor maradjunk a klasszikus, örökzöld daraboknál: egy elegáns fülbevalónál, egy gyűrűnél, vagy egy finoman megmunkált nyakláncnál!

Divatcikkek és kifejezetten ruhadarabok ajándékozása mindig rizikós vállalkozás. Forrás: Pepco

Akinek lelki szemei előtt gyakran úgy jelenik meg az ajándékozni kívánt hölgy, hogy épp a konyhában sündörög, miközben azzal kísérletezik, hogyan nyomja meg a legkevésbé összelisztezett ujjával a gombot a telefonján, hogy elérje a receptet, annak ajándékozzunk egy olyan tablettartót, mely egyben fakanáltartóként is funkcionál, így mindig lesz helye a konyhapulton! Az innovatív eszköznek köszönhetően nemcsak a receptet követheti majd rajta, hanem fél szemmel akár filmet is nézhet az összetevők szeletelése közben, hiszen tökéletes szögben lát rá a kijelzőre.

Mindannyiunk életében adódhat olyan alkalom, amikor olyan hölgynek kell ajándékot vennünk, akit kevésbé ismerünk, legyen szó egy távoli rokonról, esetleg egy kollégáról.

Ebben az esetben a semleges ajándék a legjobb választás, amely bárki számára hasznos lehet. Ilyen például egy dekoratív ajándékcsomag, egy ötletes bögre, amely mellé beszerezhetünk egy csomag teát, kávét vagy forró csokit, vagy megtölthetjük különféle édességekkel is, így a bögre mellett élményt is ajándékozunk. Végezetül ne aggódjon, ha valamilyen hasznos kütyüt venne, abban is segítünk, ha ide kattint.

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.